Over mij

2

Even voorstellen, ik ben Esther. Inmiddels ben ik meer dan 20 jaar actief in de creatieve sector. 16  jaar heb ik de Galerie 1901 gerund  in Sneek. Daarnaast heb ik meerdere jaren workshops gegeven op verschillende soorten onderwijs in Friesland. Om mijn kennis en kunde uit te breiden, heb ik recent de HBO-opleiding Creatieve Therapie afgerond aan de Stenden University. 

Hoe werkt beeldende therapie? Beeldende therapie is een behandelmethode en een ervaringsgerichte therapie, waarbij sprake is van een concreet werkproces en eindresultaat. Door beeldend werken worden problemen ervaren, zichtbaar en daarmee helder en bespreekbaar. Mijn rol zorgt ervoor dat er een proces in het beeldend werken op gang wordt gebracht dat gelijk loopt met het beoogde psychische proces. De behandeling worden afgestemd op de hulpvraag, levensfase en draagkracht. Voorbeelden hiervan zijn: oefenen van alternatief gedrag, het ervaren van gevoelens, gedrag en verwerking.

Compassie, natuurlijke interesse, vertrouwen, verdieping en creativiteit zijn termen waar ik mij erg in thuis voel. Ik gebruik deze kerncompetenties tijdens mijn creatieve therapie sessies. Als het denken, voelen en handelen uit balans is kan beeldende therapie er voor zorgen dat deze balans herstelt. Hierdoor kunnen problemen verholpen of voorkomen worden. Als therapeut  geef ik richting aan processen en werken we met allerlei technieken, zoals: schilderen, kleien, druktechniek, houtbewerking, papier-maché, aquarelleren en beeldhouwen.

Deze site geeft een kijkje in het werk dat ik maak en het werk dat ik doe. Wil je meer weten maak dan een afspraak.